ST webbutik

Alla medlemmarna i en fackförening kan tillsammans förhandla fram bättre arbetsvillkor för hela branschen. Så gott som alla yrken har nämligen idag ett eget fackförbund. Alla som jobbar för staten kan därmed ansluta sig till ST fackförbund. Anställda inom statliga myndigheter, bolag och stiftelser som är ägda av staten, samt universitet och högskolor hör till detta område. ST fackförbund arbetar för att få bättre villkor för de statligt anställda inom alla branscher. Facket ST:s motto är: ”En arbetsplats – ett fackförbund”. Då du är medlem kan du använda dig av förmåner som exempelvis rådgivning, rättshjälp, inkomstförsäkring och karriärtjänster.

Facket ST har också webbutik

Facket jobbar därtill för ökad sammanhållning och gemenskap, de säljer också därmed olika produkter med fackförbundets namn på. I webbutiken hittar du till exempel trycksaker som SAM OSA, gåvoartiklar, kontorstillbehör kläder, information om kollektivavtal, badges och mycket mera. Du hittar också produkter som förbättrar ergonomin på arbetsplatsen. Dessutom kan du som åker på konferens eller ska hålla en presentation beställa dina affischer specialtryckta från webbutiken.

Det här fackförbundet, med sina 95 000 medlemmar är en mycket viktig faktor inom det svenska arbetslivet. Profilprodukter lyfter bra fram facket och dess medlemmar. Det berättar därtill även för omvärlden hur stort ST fackförbund är och att de sköter om sina medlemmar. Vid en förhandling kan det vara bra att visa att du tillhör facket ST, du kanske då får en annan utgångspunkt, helt utan att du behöver nämna förbundet. Det kan också vara bra att som arbetsgivare, vid eventuella rättsliga problem, i ett tidigt skede ta fram eller på något sätt visa att du har ditt fackförbund bakom dig.

Produkter från ST fackförbund

I webbutiken hittar du således både användbara samt roliga produkter. Du som är medlem av ST, ska logga in dig på webbutiken för att se alla de produkter som finns. Enbart ett visst utbud finns tillgängliga för alla som är nyfikna att ta sig en titt på utbudet eller önskar beställa något. Här finns mycket saker till salu, både för ditt hem och för din arbetsplats.

Gåvor från fackförbundet

Då en arbetstagare har jobbat inom företaget eller organisationen ett visst antal år, brukar arbetstagaren vanligen få en liten present. På ST:s webbutik kan du hitta bland annat en underbar ljusstake, traditionella och stilrena klockor eller varför inte en skål i svensk design. Också vid olika högtider kan arbetsgivare tacka sin personal med olika presenter. Andra presenter kunde vara regnbågsbadges för prideveckan eller pridefestivalen. Kaffekoppar försedda med fackförbundets logo, kan du fylla hyllorna i kafferummet med. För att visar att både fackförbundet och arbetsgivaren är måna om personalen kan du dela ut cykelsadlar och cykellysen.

Fackförbundets profilprodukter

Det är inte enbart i kafferummet du kan använda koppar och skålar med den egna logon på. Du kan lika gärna ha dem på mässor och konferenser, där du kan bjuda på godis från dem. Därtill kan du också beställa affischer som visar din verksamheten eller som rekryterar arbetstagare. Kakburken kan du ha som gåva, men passar också lika bra till att bjuda småbröd från i kafferummet.

Anteckningsblock och pennor är bra på konferenser. De anställda kan där anteckna information, och de känner sig också väl omhändertagna och uppskattade. För att visa att ni hör till samma gäng, kan du därmed även beställa en ST fackförbund t-skjorta åt alla. Du som representerar fackförbundet, kan packa allt du behöver i en ST fackförbund märkt ryggsäck.

Logga in och skapa egna produkter

Du kan designa dina egna produkter och beställa dem hem eller till arbetsplatsen, genom att du loggar in dig på ST fackförbunds webbutik. Vissa av produkterna kan endast du som är förtroendevald beställa, medan andra produkter är tillgängliga för alla medlemmar. Det kan vara bra att diskutera i grupp på arbetsplatsen vilka produkter ni är mest intresserade av. Kanske ni alla behöver till exempel en ergonomisk biomekaniskt utformad datormus, då kan arbetsgivaren möjligen stå för beställningen. På detta vis förbättrar arbetsgivaren personalens ergonomi på arbetet, samtidigt också sammanhållningen i gruppen. Gå med i facket idag, gå med i ST direkt!

Figurfia och redaktionen vill även passa på att göra något vi inte brukar, att rekommendera ett par bloggar som vi verkligen tycker förtjänar en puff:)

Nummer ett är egentligen solklar, marc-it-up.com Dom här grabbarna vet verkligen hur man skriver sig rakt in i läsarens hjärta. Progressivt, modernt och framförallt alltid lite roande! Nummer 2, men det är tufft är yinonsys.com, vi behöver egentligen inte förklara varför, den bara är – Magisk!