Elektriska arbetsfordon till företag

Något som många företag behöver, vare sig det handlar om lagerarbete, underhållsarbete, industiarbete, eller något helt annat, är elfordon. Att använda fordon som går på el är inte bara modernt och trendigt, utan förmånligt på många sätt. I följande text vill vi lyfta fram vad ett elfordon är, vad de har för användningsområden och vad de har för fördelar. Så fortsätt läsa och låt dig bli både inspirerad och motiverad att skaffa dem, du också.

Vad är elektriska arbetsfordon?

Elektriska arbetsfordon är fordon i olika utföranden som har el som drivkraft. De kommer i olika storlekar och modeller och har därför även olika fördelar och användningsområden.

Goupil G2

Ett alternativ på elfordon är Goupil G2. Detta är ett litet fordon med endast 1,1 meter i bredd men det klarar trots det upp till 600 kg i lastvikt. Du välja mellan två utföranden: antingen med lastflak med nedfällbara lemmar eller med box försedd med ett valfritt antal jalusier. Goupil G2 har en hastighet på max 30 km/h och du kan välja mellan antingen blöta blockbatterier eller två olika litium jon-batterier. Du kan även välja till extrautrustning med olika fördelar, såsom ett tippbart lastflak, verktygshållare, skåp eller ett lastflak med lemmar.

Goupil G2 har dessutom ergonomiskt utformade insteg samt glasdörrar för en särskilt bra sikt. Den har trepunktsbälten, dubbla hydrauliska bromskretsar, LED-belysning, en eluppvärmd framruta samt ett starkt stålchassi.

Goupil G4

Goupil G4 är ett ett annat alternativ på ett elektriskt arbetsfordon. Det är 1,2 meter brett och klarar upp till 1200 kg i lastvikt. Det erbjuder högsta komfort med komfortstolar, uppvärmd framruta, servostyrning, Webasto-värmare, luftkonditionering, och backkamera. Du kan även välja till tillbehör såsom lastflak med nedfällbara lemmar, skåp med luckor, hydrauliskt tippbart flask, högtömmande containerlösningar, verktygsskåp och högtryckutrustning.

Detta fordon har en hastighet på 50 km/h och går på ett litiumbatteri.

Goupil G6

Ett sista alternativ på ett riktigt bra elfordon är Goupil G6. Detta är 1,7 meter brett och klarar av laster på upp till 900 kg. Det har en svängradie på endast 6,7 meter och du kan välja mellan tillägg såsom lastflak med lemmar, hydrauliskt tippbart flak, lastflak i kombination med ett verktygsskåp, hydrauliskt lastväxlarflak samt ett skåp. Hytten är även modern och bekväm med ergonomiskt insteg, mycket utrymme för utrustning och plats för 3 personer.

Goupil G6 har en maxhastighet på 80 km/h och det är både säkert och robust. Det går på ett litiumbatteri.

Vad har elektriska arbetsfordon för användningsområden?

Som vi redan visat så har elektriska arbetsfordon många och skilda användningsområden med sina flak, skåp eller liknande hjälpsamma tillbehör. De kan fungera som transport för arbetare eller som transportmedel för laster av olika slag. De kan även nyttjas i syfte att dra eller förflytta mindre föremål.

Arbetsområdena är många, men några exempel är parkskötsel, bevattning, avfallshantering, städuppdrag, service och distribution. Fordonen fungerar, tack vare sina kompakta och smarta utföranden, i alla möjliga utrymmen och på alla möjliga typer av gator.

Vilka fördelar finns det med elektriska arbetsfordon?

Att införskaffa elfordon innebär alltså inte bara att de är hjälpsamma inom arbetet. De är dessutom tystare och utan förorenande utsläpp, vilket förbättrar arbetsmiljön avsevärt. Utöver detta är de såklart även bättre för miljön i allmänhet, och det är en viktig aspekt att ha i åtanke i dagens samhälle. Om du som företagare väljer att använda eldrivna fordon så gör du en större skillnad än du kanske tror. Du kan även ansöka om klimatbonus på dina nya elfordon, vilket kan hjälpa en hel del.

En annan fördel med att välja elfordon är att de kräver mindre underhåll än andra fordon samt att de har effektivare motorer. Detta gör dem lättare att ha att göra med på alla möjliga plan. Kontakta generalagent för Goupil om du vill veta mer!