Lär dig laga bättre mat – för din egen skull

Även om de flesta människor uppskattar fördelarna med att äta bra, har inte alla tid och budget att köpa all sin mat från högkvalitativa källor. För de upptagna yrkesverksamma eller studenter som inte har tid att ägna sig åt måltidsförberedelser dagligen, kan det vara en ovärderlig färdighet att lära sig laga god mat med minimalt krångel. Jag kommer lära dig allt du behöver veta om att lära dig laga hälsosam mat till dig själv och din familj, oavsett om du bor i en lägenhet med precis tillräckligt med plats för en mikrovågsugn eller om du äger ditt eget hus med ett helt kök dedikerat till din matlagning strävanden. Ditt liv kommer skina upp som solceller takpannor!

För din hälsa

Det finns många anledningar till varför du bör lära dig laga god, rejält näringsrik mat. Det smakar inte bara bättre, utan det är också billigare och hälsosammare. Att äta ute på restauranger kan till exempel vara ohälsosamt och dyrt. Att laga mat hemma kan vara både nyttigt och billigt. När du lagar mat hemma vet du exakt vad som kommer in i din mat och hur mycket salt eller socker eller olja som används. Det betyder att om du har en födoämnesallergi eller känslighet (som jag, jag kämpar ju med livslång IBS) kommer detta inte att spela så stor roll eftersom du vet vad som ingår i din måltid i förväg. När du går från dålig mat till nyttig är det som en makeover, som om din kropp anlitat en städfirma Stockholm.

För din plånbok

Det är billigare att handla själv och förbererda riktiga råvaror än att beställa hem Foodora eller köpa massor av halvfabrikat. Tänk på det som relining kontra stambyte? Okej, den jämförelsen är inte jättebra. Men… äsch. Ni fattar. Dessutom kan du laga mat åt dig själv eller andra och spara pengar genom att inte behöva betala för att någon annan ska laga mat. Det tvingar dig också att göra hälsosamma val medan du lagar mat, i motsats till att beställa avhämtning. Dessutom smakar det bättre!

För ditt sociala liv

Det handlar inte bara om att äta god mat; det handlar om att dela den goda maten med andra människor. Det är en av de bästa känslorna i världen när du lagar något och din familj eller vänner rasar över det. Och matlagning är ett bra sätt att träffa nya människor eftersom du alltid stöter på folk i mataffären, bondemarknaden och slaktaren (om du nu har en sådan på orten). Oavsett, underskatta inte hur mat för oss samman. Det är en grundsten att dela mat med andra för människan!